Ο αντισημιτισμός είναι αισχρός και λάθος και δεν θα γίνει ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή του υπό μια κυβέρνηση των Εργατικών, δήλωσε την Τρίτη ο αρχηγός του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν αφού ο Βρετανός μεγάλος ραβίνος τον κατηγόρησε ότι δεν καταφέρνει να αναχαιτίσει το «δηλητήριο» αυτό στο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο αρχιραβίνος Εφρέμ Μίρβις, σε άρθρο του στην εφημερίδα The Times, έθεσε το ερώτημα πόσο συνεργός στην προκατάληψη θα πρέπει να είναι ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης για να κριθεί ακατάλληλος για το αξίωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αντισημιτισμός σε οποιαδήποτε μορφή είναι αισχρός και λάθος», δήλωσε ο Κόρμπιν κατά την παρουσίαση του μανιφέστο των Εργατικών για τη φυλή και την πίστη, προσθέτοντας πως η πόρτα του κόμματος είναι ανοικτή για όλους τους ηγέτες πίστεων.

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος για αντισημιτισμό σε οποιαδήποτε μορφή και σε οποιοδήποτε μέρος στη σύγχρονη Βρετανία και υπό μία κυβέρνηση των Εργατικών δεν θα είναι ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή. Θέλω να το καταστήσω σαφές», τόνισε ο Κόρμπιν.

Νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε χαρακτηρίσει «πολύ σοβαρό πράγμα» το γεγονός ότι ο αρχιραβίνος επέκρινε στο άρθρο του τον Κόρμπιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το μόνο που θα πω γι’ αυτό είναι ότι πιστεύω πως είναι πολύ σοβαρό πράγμα, όταν ο αρχιραβίνος μιλάει όπως μίλησε», δήλωσε ο Τζόνσον απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επίθεση του Μίρβις εναντίον του Κόρμπιν.

«Είναι σαφώς μια αποτυχία στην ηγεσία εκ μέρους ενός ηγέτη των Εργατικών ο οποίος δεν στάθηκε ικανός να εξαλείψει αυτόν τον ιό στο Εργατικό Κόμμα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης