Το Τσαντ, μια χώρα η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, επλήγη τη Δευτέρα από μια διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 101.

Τουλάχιστον 23 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 101 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στη Ντζαμένα και εναντίον μιας σχολής της αστυνομίας, όπως ανέφεραν η κυβέρνηση του Τσαντ και αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν επίσης στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση η οποία αναγνώστηκε από έναν εκφωνητή της κρατικής ραδιοφωνίας, ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι «η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο».

Αντιμέτωπη με ένα είδος επιθέσεων που δεν έχει προηγούμενο στην πρωτεύουσα του Τσαντ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε παράλληλα τη δημιουργία μιας «ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης» και απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων με φιμέ τζάμια.

Νωρίτερα αξιωματικός της αστυνομίας στη Ντζαμένα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο βομβιστές-καμικάζι επιτέθηκαν ταυτόχρονα στο αρχηγείο της αστυνομίας και τη σχολή της αστυνομίας, όπου βρίσκονταν πολυάριθμοι εκπαιδευόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια άλλη πηγή στην αστυνομία του Τσαντ, το modus operandi των δραστών παραπέμπει σε ενέργεια της Μπόκο Χαράμ. Ωστόσο δεν είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση ως το απόγευμα σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης