Τσαντ: Επίθεση εξαπέλυσε η Μπόκο Χαράμ - 5 νεκροί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, 12:48
Τσαντ: Επίθεση εξαπέλυσε η Μπόκο Χαράμ - 5 νεκροί
Αντάρτες της Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας επίθεση εναντίον ενός χωριού στο Τσαντ σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους, ανακοίνωσαν την Παρασκευή κάτοικοι και μια πηγή ασφαλείας.
«Έφτασαν επιβαίνοντας σε τρία κανό και πρόλαβαν να σκοτώσουν περίπου δέκα ανθρώπους προτού απωθηθούν από τον στρατό», δήλωσε κάτοικος του χωριού Νγκουμπούα που βρίσκεται στις ακτές της Λίμνης Τσαντ.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για πέντε νεκρούς.

Η πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας είπε ότι περίπου 30 ένοπλοι επιτέθηκαν στο χωριό τις πρώτες πρωινές ώρες και πυρπόλησαν σπίτια.

Ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ που εδρεύουν στη βόρεια Νιγηρία έχουν εξαπολύσει αρκετές διασυνοριακές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην προσπάθειά τους να εγκαθιδρύσουν ισλαμικό εμιράτο στην περιοχή γύρω από την Λίμνη Τσαντ, η οποία συνορεύει με την Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν και τον Νίγηρα.

Ο στρατός του Τσαντ, ένας από τους καλύτερους στην περιοχή, συμμετέχει σε περιφερειακή στρατιωτική δύναμη που έχει συσταθεί εναντίον της νιγηριανής ένοπλης οργάνωσης και υποστηρίζει ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες σκότωσε εκατοντάδες μαχητές της.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015, 12:48