Μία ύποπτη συσκευή βρέθηκε κοντά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Νιου Τζέρσεϊ στις 14.45 ώρα Ελλάδος. Τελικά επρόκειτο για βόμβα, η οποία εξερράγη όταν ένα ρομπότ εστάλη για να την αφοπλίσει, σύμφωνα με αξιωματούχους των αρχών ασφαλείας.

Ήταν μία από τις πέντε συνολικά συσκευές που βρέθηκαν σε ένα σακίδιο, κοντά σε ένα κάδο σκουπιδιών στο σταθμό «Elizabeth», σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Κριστιάν Μπολουάζ, η έκρηξη έγινε όταν το ρομπότ δοκίμασε να κόψει ένα καλώδιο προκειμένου, να απενεργοποιηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. 

Αξιωματικοί του FBI ανέφεραν ότι το ύποπτο πακέτο περιείχε «πολλαπλούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν το σακίδιο που βρέθηκε το πρωί στο Νιου Τζέρσεϊ είχε οποιαδήποτε σχέση με τη βόμβα που τραυμάτισε 29 άτομα στο Μανχάταν το Σάββατο το βράδυ ή με την περίπτωση αυτής που δεν εξερράγη στην ίδια πόλη, ή ακόμη και με τη βόμβα που εξερράγη το πρωί του Σαββάτου στο «Seaside Park», χωρίς να τραυματίσει κανέναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ Μπολουάζ πάντως, είπε ότι δεν νομίζει ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός της Ελισάβετ, ήταν στόχος τρομοκρατών. «Είναι πολύ πιθανό κάποιος να ήθελε να ξεφορτωθεί αυτό το πακέτο», ανέφερε.

Ο Νταν Φαγέ, 49 ετών, περπατούσε στο σταθμό όταν η βόμβα εξερράγη.

«Νόμιζα ότι ήρθε το τέλος. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν. Μια γυναίκα φώναξε: “Τι στο διάολο ήταν αυτό;”», είπε.

Η ανεύρεση της νέας συσκευής εκρηκτικού μηχανισμού, εντείνει το κλίμα φόβου και καχυποψίας που ήδη υπάρχει στις ΗΠΑ καθώς πρόκειται για την τρίτη απανωτή επίθεση, μετά τις δύο που έγιναν το Σαββατοκύριακο με βόμβες, στη Νέα Υόρκη, στο «Seaside Park» του Νιου Τζέρσεϊ και τα μαχαιρώματα στη Μινεσότα.

Με την έκρηξη στην περιοχή Τσέλσι της Νέας Υόρκης, τραυματίστηκαν 29 άτομα. Στη Μινεσότα τραυματίστηκαν οκτώ άτομα. Την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στη Μινεσότα ανέλαβε μέσω του δικτύου Amaq, ο Isis.

Πληροφορίες από «The New York Times», «washingtonpost» και BBC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης