H Γερμανική αστυνομία προχώρησε το Σάββατο τη νύχτα σε μια μαζική επιχείρηση στην ανατολική Γερμανία, με ενισχυμένους ελέγχους σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Βερολίνο προκειμένου να εντοπιστεί τρομοκράτης που συνδέεται με τον Isis.

Πρόκειται για Σύριο 22 ετών που καταζητείται με την υποψία της προετοιμασίας μιας βομβιστικής επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη έως και αυτή την ώρα, στην ανατολική Γερμανία στην πόλη της Chemnitz.

Σε αυτήν την πόλη που βρίσκεται 260 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου, η αστυνομία εντόπισε έναν νεαρό άνδρα που ονομάζεται Albakr Jaber (και γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1994) με «μαύρο hoodie» και θεωρείται ύποπτος για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης σε αεροδρόμιο. « Ο ύποπτος φέρεται να συνδέεται με την οργάνωση του Ισλαμικού Χαλιφάτου» (ΕΙ), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες έφτασε στη Γερμανία το περασμένο έτος ως πρόσφυγας και παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστεύεται ότι προετοίμαζε μια επίθεση σε ένα γερμανικό αεροδρόμιο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του περιοδικού Focus. Σε αυτό το πλαίσιο, η ασφάλεια και στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου, το Tegel και Schönefeld, καθώς και σε όλους τους σταθμούς της πρωτεύουσας, έχει ενισχυθεί.

Μια “εκρηκτική ύλη πιο επικίνδυνη από TNT”!

«Αρκετές εκατοντάδες γραμμάρια» από «εκρηκτική ύλη πιο επικίνδυνη και από αυτήν της TNT» βρέθηκε στο σπίτι του υπόπτου στο Chemnitz.

«Μια μικρή ποσότητα αυτής της ουσίας αρκεί για να προκαλέσει τεράστια ζημιά», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία καταστρέφει αυτή την ώρα τα εκρηκτικά υλικά, σε ειδικά διαμορφωμένες τρύπες βαθιά μέσα στο έδαφος.

Αστυνομικοί ντυμένοι στα μαύρα και βαριά οπλισμένοι άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπό βροχή, απέκλεισαν την περιοχή και οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν απόψε στα σπίτια τους.

Το προάστιο του Chemnitz όπου πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση αποτελείται από κτίρια κατοικιών από την εποχή της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας.

Η τοπική αστυνομία εφιστά την προσοχή στους κατοίκους: “Επί του παρόντος, δεν ξέρουμε που είναι ο ύποπτος ή αυτό που μεταφέρει. Να είστε προσεκτικοί,” ανακοίνωσε πριν από λίγο η τοπική αστυνομία, που συνέλαβε τρία άτομα στο Chemnitz, με την υποψία ότι «είχαν γνώση του χτυπήματος» που ετοίμαζε ο καταζητούμενος ύποπτος.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 523 άνθρωποι στη Γερμανία που προσδιορίζονται ως «εν δυνάμει τρομοκράτες».

Ζοugla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης