Η Σουηδία κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερησίων περιστατικών Covid-19, με 7.886 τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας κλιμακώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα στοιχεία ημερήσιων μολύνσεων συνήθως αναθεωρούνται, καθώς τυχόν καθυστερημένες καταγραφές πρόσθετων περιστατικών προστίθενται στο εθνικό σύνολο για κάποια ημέρα. Το προηγούμενο ρεκόρ, με 26.566, σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου. Το ρεκόρ καταγράφηκε παρά την περιορισμένη δυνατότητα διεξαγωγής τεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Κρόνομπεργκ, μια από τις υγειονομικές 25 περιφέρειες της Σουηδίας, ανακοινώθηκε σήμερα ότι θα διακόψει όλα τα τεστ, εκτός από αυτά που διεξάγονται σε νοσοκομεία και σε ασθενείς – προσωπικό οίκων φροντίδας ηλικιωμένων.

Η Σουηδία, με 10,4 εκατομμύρια κατοίκους, κατέγραψε επίσης τις τελευταίες 24 ώρες 67 νέους θανάτους από επιπλοκές της νόσου.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε νέους περιορισμούς αυτόν τον μήνα, καθώς η πιο μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ταχέως και ασκεί πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα στην Αυστρία, ο αριθμός των ημερήσιων περιστατικών κατέρριψε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς η Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

«Έχουμε σχεδόν 30.000 μολύνσεις. Αυτός είναι ένας τρομακτικά υψηλός αριθμός» είπε ο Νεχάμερ σε συνέντευξη Τύπου. Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων περιστατικών, που δημοσιεύτηκαν από τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, ήταν 17.006 και καταγράφηκαν πριν από μια εβδομάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης