Ως τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίζει η αστυνομία την επίθεση σε τέμενος που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κεμπέκ του Καναδά.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κατά την οποία ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο τέμενος του ΚεμπέκΓια την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο τέμενος του Κεμπέκ, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής προσευχής. Παράλληλα, οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ (τοπική ώρα) στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Sainte-Foy.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό χαρακτήρισε την επίθεση ως «τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων».

Αρχικά ο πρόεδρος του τεμένους είχε δηλώσει ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει ότι περισσότεροι από τρεις ένοπλοι επιτέθηκαν κατά των 40 ανθρώπων που βρίσκονταν στο Κέντρο Ισλαμικής Κουλτούρας του Κεμπέκ. Ωστόσο, η αστυνομία ενημέρωσε ότι η επίθεση έγινε από δύο άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις Τριντό

Την επίθεση σε τέμενος του Κεμπέκ καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου» ανέφερε ο Τριντό, σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης