Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ταραχών που ξέσπασαν στην Τεχεράνη και σε άλλες περιοχές του Ιράν λόγω της αύξησης στην τιμή της βενζίνης.   

Το ένα από τα θύματα, το οποίο κατονομάστηκε ως ο Μορτεζά Εμπραχιμί, ήταν αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ τα άλλα δύο, ο Ματζίντ Σεϊχί και ο Μοσταφά Ρεζαΐ, ήταν μέλη των Μπασιτζί, της πολιτοφυλακής που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, διευκρινίζουν τα πρακτορεία ειδήσεων Fars και Isna, τα οποία επικαλούνται ανακοίνωση μιας τοπικής βάσης των Φρουρών της Επανάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Fars, ο Εμπραχιμί μόλις είχε αποκτήσει δεύτερο παιδί και οι Σεϊχί και Ρεζαΐ ήταν αντίστοιχα ηλικίας 22 και 33 ετών. Η κηδεία των τριών ανδρών θα γίνει την Τετάρτη.

Με τον θάνατο του αξιωματικού των Φρουρών της Επανάστασης και των δύο μελών των Μπασιτζί ανέρχεται σε πέντε ο αριθμός των νεκρών που έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως από τότε που άρχισαν τα επεισόδια.

Περισσότεροι από έξι άνθρωποι έχουν χάσει επίσης τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν από διάφορα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης