Ο Καναδάς προετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα επιδημίας του νέου κορωνοϊού, που ενδέχεται να πλήξει το φθινόπωρο, δήλωσε χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ζητώντας από τους συμπολίτες τους Καναδούς να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

«Προετοιμαζόμαστε για ένα δεύτερο κύμα, το οποίο μπορεί να πλήξει πολύ έντονα», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για επενδύσεις σε προστατευτικούς εξοπλισμούς και τεστ διάγνωσης προκειμένου να «αντιδράσουμε γρήγορα και αποφασιστικά αν υπάρξει ένα ξέσπασμα στις επόμενους μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα κι αν αυτό υπάρξει, εμείς ανοίγουμε ξανά την οικονομία, θα πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα, να φοράμε μάσκες όταν δεν μπορούμε να κρατήσουμε απόσταση δύο μέτρων, να προσέχουμε στις επαφές με άλλους», τόισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου που παραχωρεί σχεδόν καθημερινά από την αρχή της πανδημίας.

«Εάν δεν θέλουμε να διαγράψουμε όλη την πρόοδο που σημειώσαμε τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαι σε εγρήγορση ακόμη και σε αυτή τη νέα φάση της πανδημίας», συνέχισε.

Ο Καναδάς εξακολουθεί να έχει «κόκκινες ζώνες, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων, οι νοσηλείες και οι θάνατοι μειώνονται», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μέσα Ιουνίου, ο Τριντό ανακοίνωσε την έναρξη μιας εφαρμογής ανίχνευσης επαφών μέσω συσκευών κινητής τηλεφωνίας για την παρακολούθηση της εξάπλωσης της πανδημίας, μια εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες. Η εφαρμογή θα ειδοποιεί τους χρήστες που έχουν έρθει σε επαφή με ένα άτομο που έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό.

Επιπλέον, τα σύνορα μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών, της χώρας που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία, θα παραμείνουν κλειστά έως τις 21 Ιουλίου για όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Τα μακρύτερα σύνορα στον κόσμο παραμένουν κλειστά από τις 21 Μαρτίου, εκτός από την μετακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων.

Το Κεμπέκ, που έχει πάνω από τις μισές από τις 103.000 μολύνσεις και 8.600 θανάτους στη χώρα, αναμένεται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα Τρίτη την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες στη γαλλόφωνη επαρχία, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο Radio-Canada.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης