Ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε την Τρίτη από την Αριζόνα την αποτελεσματικότητα του τείχους που ανεγέρθηκε σε ένα τμήμα των συνόρων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, διαβεβαιώνοντας ότι ήταν πολύ χρήσιμο ιδίως ενάντια στην πανδημία του Covid-19.

«Είναι το πιο ισχυρό τείχος (…) που υπάρχει στον κόσμο, ενισχύεται από μια απίστευτη τεχνολογία», εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας στρογγυλής τραπέζης στην πόλη Γιούμα για τη σηματοδότηση του ορόσημου των 200 μιλίων (322χλμ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέμεινε ότι αυτό το τείχος είναι «αδιαπέραστο», εκτός αν έχετε «μια εξαιρετικά μεγάλη σκάλα».

Ο Τραμπ είπε συγκεκριμένα ότι αυτό το αμφιλεγόμενο τείχος ήταν χρήσιμο στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά αποδείχθηκε επίσης πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19.

«Σταμάτησε τον Covid, σταμάτησε τα πάντα», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, υπάρχουν πολύ μολυσμένες περιοχές από την πλευρά του Μεξικού. Εάν δεν είχαμε το τείχος, η κατάσταση θα ήταν καταστροφική», πρόσθεσε.

Αυτό το «υπέροχο τείχος» που υποσχέθηκε την ημέρα της έναρξης της εκστρατείας του, στις 16 Ιουνίου 2015 και του οποίου η περιγραφή και το μέγεθος ποικίλλουν, αποτελεί ένα λόγο επαναλαμβανόμενης απογοήτευσης για τον Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Αντιμέτωπος με την άρνηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο να αποδεσμεύσουν κονδύλια για αυτό το έργο που θεωρούν αναποτελεσματικό, ο Τραμπ αναζήτησε παρακαμπτήριες οδούς, συγκεκριμένα μέσω του Πενταγώνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης