Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως ουδέποτε είχε πει στον πρώην δικηγόρο του, τον Μάικλ Κόεν, να παραβιάσει τον νόμο και αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα αδικήματά του, μια ημέρα μετά την καταδίκη του Κόεν σε φυλάκιση για οικονομικά αδικήματα, στα οποία περιλαμβάνονται οι πληρωμές ύψους 280.000 δολαρίων, που έκανε πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 προς δύο γυναίκες, που υποστηρίζουν ότι ήταν ερωμένες του Τραμπ, για να εξαγοράσει τη σιωπή τους.

Σε μια σειρά μηνυμάτων που έστειλε νωρίς σήμερα το πρωί μέσω του Twitter, ο Τραμπ αναφέρει πως ο Κόεν ομολόγησε την ενοχή του μόνο και μόνο «για να φέρει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο και για να του επιβληθεί μια πολύ μειωμένη ποινή φυλάκισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουδέποτε ζήτησα από τον Μάικλ Κόεν να παραβιάσει τον νόμο», δηλώνει ο Τραμπ. «Ήταν δικηγόρος και υποτίθεται πως ξέρει τον νόμο», έγραψε στο Twitter προσθέτοντας: «Ο Κόεν κρίθηκε ένοχος για πολλές κατηγορίες που δεν έχουν καμιά σχέση μ’ εμένα».

Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης πιστεύουν πως ο Μάικλ Κόεν, ο οποίος υπήρξε επί δέκα χρόνια ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του μεγιστάνα των ακινήτων, πριν στραφεί εναντίον του, παραβίασε τον νόμο για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών και ενήργησε «υπό την καθοδήγηση» του Ντόναλντ Τραμπ.

Καταδικάσθηκε κυρίως επειδή οργάνωσε την πληρωμή 280.000 δολαρίων σε δύο γυναίκες που φέρεται ότι ήταν ερωμένες του ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή τους και έτσι να «επηρεάσει την εκλογή». Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, πρόκειται για παραβίαση των νόμων περί χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κρίθηκε επίσης ένοχος ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές του με Ρώσους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, την ώρα που η αμερικανική δικαιοσύνη ερευνά ενδεχόμενη συμπαιγνία, το 2016, ανάμεσα στη Μόσχα και την προεκλογική ομάδα του Τραμπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης