Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε τη Δευτέρα ότι οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει «να προσέχουν» ποιους ανθρώπους θα δεχτούν μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες, προειδοποιώντας ότι μεταξύ αυτών μπορεί να υπάρχουν «πολύ κακοί έμποροι ναρκωτικών».

«Πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ» ποιοι θα γίνουν δεκτοί στο αμερικανικό έδαφος, είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Οι πάντες θα πρέπει να διαθέτουν τα σωστά έγγραφα (…) Οι Μπαχάμες έχουν τεράστια προβλήματα με ανθρώπους που (…) δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Δεν θέλω να επιτρέψω σε αυτούς τους ανθρώπους, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις Μπαχάμες, να έρθουν στις ΗΠΑ, κυρίως τους πολύ κακούς, τα μέλη των συμμοριών και τους πολύ κακούς εμπόρους ναρκωτικών», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαββατοκύριακο έφτασε στη Φλόριντα ένα πλοίο που μετέφερε 1.500 πληγέντες από τις Μπαχάμες. Αρκετές εκατοντάδες από αυτούς όμως δεν κατάφεραν να πατήσουν στο αμερικανικό έδαφος, επειδή δεν διέθεταν βίζα. Ο διευθυντής της συνοριακής αστυνομίας Μαρκ Μόργκαν έκανε λόγο για «λάθος».

«Θα υπάρχει σύγχυση, αυτό συνέβη εκεί», είπε νωρίτερα τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι των οποίων η ζωή διατρέχει κίνδυνο θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ, εφόσον δεν αποτελούν απειλή για τη χώρα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, προσωρινό απολογισμό, από τον κυκλώνα Ντόριαν έχασαν τη ζωή τους 45 άνθρωποι στις Μπαχάμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης