Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη σήμερα στην πολιτική κρίση στη Γερμανία υποστηρίζοντας πως οι Γερμανοί στρέφονται εναντίον της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του ενώ η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό του Βερολίνου. Η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη το γεγονός ότι αφήνονται να μπουν εκατομμύρια άνθρωποι που τόσο έντονα και βίαια αλλάζουν την κουλτούρα τους!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Ευρώπη να συμβεί στις ΗΠΑ!», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις στη χώρα του εξαιτίας της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» στη μετανάστευση, στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους που δεν έχουν χαρτιά.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παίζει αυτή τη στιγμή το πολιτικό μέλλον της, μετά τη χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση της μεταναστευτικής πολιτικής της από την πιο δεξιά πτέρυγα του κυβερνητικού συνασπισμού της, η οποία απαιτεί περισσότερη αυστηρότητα στα σύνορα.

Σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ απείλησε να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας για τους μετανάστες «τον Ιούλιο», αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, ένα τελεσίγραφο που αμέσως απορρίφθηκε από την καγκελάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης