Το πρωί μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε μια νέα σύγκριση μεταξύ του Covid-19 και της γρίπης σε ανάρτηση στο twitter, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κλείσει η χώρα εξαιτίας του ιού και πως οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τον κορωνοϊό, όπως έμαθαν να ζουν και με τη γρίπη. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Covid «πολύ λιγότερο θανατηφόρο για τους περισσότερους πληθυσμούς».

Στην ανάρτησή του στο twitter, ο Τραμπ αναφέρει πως ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται ετησίως στη γρίπη «μερικές φορές ξεπερνά τους 100.000». Από το 2010, ο εκτιμώμενος αριθμός των θανάτων των ΗΠΑ λόγω της γρίπης κυμαινόταν από 12.000 έως 61.000 και κατά μέσο όρο περίπου στους 37.000, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτηση του προέδρου Τραμπ: 

Πίνακας με τα στοιχεία του CDC για τη γρίπη

«Η σεζόν της γρίπης έρχεται!» αναφέρει ο Τραμπ στην ανάρτησή του. «Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000, και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε μαζί της, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, που είναι στους περισσότερους πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος !!!», καταλήγει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Λίγο μετά την ανάρτηση του Τραμπ, η κόρη του και προεδρική σύμβουλος, Ιβάνκα Τραμπ, έκανε έκκληση για εμβολιασμό γράφοντας: «Όλοι οι ηλικίας 6 μηνών και άνω θα πρέπει να κάνουν ένα εμβόλιο γρίπης κάθε σεζόν με σπάνια εξαίρεση. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας και ο ένας τον άλλο».

Η ανάρτηση της Ιβάνκα Τραμπ:

Περίπου 210.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Επιμέλεια: Βασίλης Τατσιόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης