Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελεξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.

“Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους”, δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο όταν υπέγραψε αυτό το διάταγμα που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε ειδικότερα το Twitter ότι ενέργησε υπό την επιρροή “άποψης” και ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια “ουδέτερη πλατφόρμα”. “Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως “παραπλανητικές” δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΑΜΠΕ. AFP, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης