Με μία άκρως απειλητική ανάρτηση, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αφήνει περιθώρια παρανόησης για το πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες κατά της Τουρκίας, μετά τη νέα απορριπτική απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την άνευ όρων απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον. 

Με μία άκρως απειλητική ανάρτηση, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αφήνει περιθώρια παρανόησης για το πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες κατά της ΤουρκίαςΉδη από τις 18.30 το απόγευμα της Παρασκευής, το πρακτορείο Bloomberg προειδοποιεί για νέες επικείμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τις ΗΠΑ, την ώρα που συνεχίζεται η διολίσθηση της τουρκικής λίρας, ενώ μετοχές μεγάλων εταιρειών που έχουν άμεση δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταρρεύσει στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις εταιρείες αυτές είναι και η Türk Hava Yolları, η οποία καθημερινά εξυπηρετεί τουλάχιστον 7 πτήσεις από και προς την Αμερική. Έντονες φήμες στην Κωνσταντινούπολη αναφέρουν ότι μία από τις επερχόμενες κυρώσεις αφορά τη διακοπή των πτήσεων της συγκεκριμένης τουρκικής εταιρείας προς το αμερικανικό έδαφος.

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής είχε αναστραφεί η τάση ανάκαμψης του τουρκικού νομίσματος, με αποτέλεσμα γύρω στις 13.00 το μεσημέρι η διολίσθηση της λίρας να έχει αγγίξει το -9%. Στη συνέχεια σημειώθηκε μια μικρή ανάκαμψη, η οποία αμέσως ανεστράφη μετά τη νέα απορριπτική απόφαση για τον πάστορα Μπράνσον.

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής είχε αναστραφεί η τάση ανάκαμψης του τουρκικού νομίσματος, με αποτέλεσμα γύρω στις 13.00 το μεσημέρι η διολίσθηση της λίρας να έχει αγγίξει το -9%Στο κενό έχουν πέσει και όλα τα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν και είχαν ως στόχο την αναστροφή του κλίματος και τη διασφάλιση των επενδυτών.  Τα μέτρα αυτά, άλλωστε, κρίνονται ανεπαρκή από τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους και όπως σημειώνει το Bloomberg, είναι αναπόφευκτη η δραματική αύξηση των επιτοκίων στην Τουρκία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Γεγονός που ενοχλεί αφάνταστα τον Ερντογάν, ο οποίος επιμένει στη διατήρηση χαμηλότοκου δανεισμού προς τις επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρομεσαίες που αποτελούν και τον κορμό της πολιτικής του, κυρίως στην τουρκική περιφέρεια και ιδίως στην Ανατολία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης