Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που επικρίθηκε για τη στάση του στη σύνοδο κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι εμπιστεύεται και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ δήλωσε ότι αποδέχεται το συμπέρασμά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως υπήρξε όντως ανάμιξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας όμως ότι «οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών».

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε απόψε ότι η κυβέρνησή του θα κινηθεί πιο επιθετικά ώστε να αποκρούσει τυχόν προσπάθειες ανάμιξης στις εκλογές του 2018 για την ανανέωση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, στο Ελσίνκι,  είπε ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, την ασφάλεια του Ισραήλ και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν και συμπλήρωσε ότι «ελπίζει κάποια στιγμή το Ιράν να μας τηλεφωνήσει και ίσως να καταλήξουμε σε μια νέα συμφωνία, ή ίσως όχι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Πούτιν τη μείωση των πυρηνικών όπλων παγκοσμίως καθώς και το θέμα της Βόρειας Κορέας για το οποίο σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία βιασύνη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης