Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πήρε αποστάσεις σήμερα από τους υποστηρικτές του που φώναζαν το σύνθημα «Στείλ’ την πίσω», αναφερόμενοι στην Ιλχάν Ομάρ, τη μουσουλμάνα κόρη Σομαλών προσφύγων που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων με τους Δημοκρατικούς το 2018.

«Αισθάνθηκα λίγο άσχημα μ’ αυτό», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, όταν ρωτήθηκε για το σύνθημα που επαναλαμβανόταν ρυθμικά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσής του στη Βόρεια Καρολίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μου άρεσε. Δεν συμφωνώ μ’ αυτό», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος άκουγε τους συγκεντρωμένους οπαδούς του να φωνάζουν, χωρίς να πει ούτε μια λέξη. Διαβεβαίωσε όμως ότι προσπάθησε να διακόψει το πλήθος: «Άρχισα να μιλάω πολύ γρήγορα», εξήγησε.

«Θα έλεγα ότι δεν χάρηκα μ’ αυτό (σ.σ. το σύνθημα). Διαφωνώ. Όμως, δεν το είπα εγώ. Εκείνοι το είπαν. Και εγώ διαφωνούσα», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε το Σαββατοκύριακο την Ιλχάν Ομάρ και άλλες τρεις βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος, χωρίς να τις κατονομάσει, ότι «μισούν» τις ΗΠΑ και τις κάλεσε να «επιστρέψουν» στις χώρες καταγωγής τους. Εκτός από την Ομάρ, που έφτασε στη χώρα ως πρόσφυγας πριν από 20 και πλέον χρόνια, οι τρεις άλλες γυναίκες προέρχονται από μειονότητες αλλά έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης