Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε απαισιόδοξος σήμερα για την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους δολοφονήθηκε από πράκτορες της Σαουδικής Αραβίας.

«Δεδομένης της κατάστασης αυτή τη στιγμή, φαίνεται πως πιθανόν δεν θα τον ξαναδούμε και αυτό είναι πολύ θλιβερό» δήλωσε ο Τραμπ σχετικά με το θέμα του δημοσιογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρώτη μας ελπίδα είναι ότι δεν έχει σκοτωθεί, όμως ενδεχομένως τα πράγματα δεν προοιωνίζονται καλά» συμπλήρωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι θα τηλεφωνήσει απόψε ή αύριο Κυριακή στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι οι ΗΠΑ θα «αυτοτιμωρούνταν» εάν ανέστειλαν τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, ακόμα κι αν αποδεικνυόταν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη κι ότι υπάρχουν κι άλλοι «σκληροί» τρόποι αντίδρασης στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σχετικά με την παραγγελία των 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων… το μόνο που θα κάνουν είναι να τη δώσουν σε άλλες χώρες και νομίζω ότι αυτό θα ήταν πολύ ανόητο για τη χώρα μας» επισήμανε ο μεγιστάνας.
Νωρίτερα σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση κατά της Σαουδικής Αραβίας, εάν αποδειχθεί ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας ωστόσο σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός ηγέτης τόνισε ότι έχει εργαστεί πολύ σκληρά για την παραγγελία αμερικανικών όπλων από τους Σαουδάραβες, ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Εργάστηκα πολύ σκληρά για να πάρω την παραγγελία για τον στρατό— 110 δισεκατομμύρια δολάρια, πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει… Όμως, εάν δεν τα αγοράσουν από εμάς, θα τα αγοράσουν από τη Ρωσία, την Κίνα» είπε ο Τραμπ.

«Πιστεύω ότι θα αυτοτιμωρηθούμε εάν το κάνουμε αυτό. Υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε που είναι πολύ σθεναρά» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης