Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε στο Νταβός πως «θα λάτρευε» να συναντούσε εκεί τη νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ, την οποία είχε επικρίνει έμμεσα χθες, Τρίτη, σε ομιλίες του.

«Θα λάτρευα να την δω, να της μιλήσω», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Άραγε ο ίδιος εξακολουθεί να θεωρεί πως η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη είναι «ένα παραμύθι»; «Όχι, καθόλου, όμως μερικές πλευρές της είναι», απάντησε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις και χαρακτήρισε «μη ρεαλιστικά» τα αιτήματα των υποστηρικτών του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη δίκη για την καθαίρεσή του που άρχισε στις ΗΠΑ, ο Τραμπ δήλωσε πως έγκειται στη Γερουσία να αποφασίσει πώς θα διεκπεραιώσει τη δίκη αυτή για τους χειρισμούς του στο ζήτημα της Ουκρανίας και υποστήριξε πως ο ίδιος θα ήθελε να έχει μια μακρά δίκη με καταθέσεις μαρτύρων, όμως υπάρχουν ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφαλείας.

«Το αφήνω στη Γερουσία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη στην ίδια συνέντευξη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσθέσουν περισσότερες χώρες στον κατάλογο των χωρών στις οποίες απαγορεύουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν και πρόσθεσε πως οι αλλαγές θα ανακοινωθούν σύντομα, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες, Τρίτη, πως η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να προσθέσει στον κατάλογο επτά χώρες, την Λευκορωσία, την Ερυθραία, το Κιργιστάν, τη Μιανμάρ, τη Νιγηρία, το Σουδάν και την Τανζανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης