Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καλωσόρισε σήμερα την υποστήριξη που εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στις διατλαντικές σχέσεις, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις για το αν αυτή αντανακλά μια αλλαγή στην πολιτική του αμερικανού προέδρου.

Χθες στην Πολωνία, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 στη Γερμανία, ο Τραμπ δήλωσε πως εξακολουθεί να υποστηρίζει σταθερά τις αμοιβαίες αμυντικές δεσμεύσεις της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και επέκρινε τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τουσκ, πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας που έχει εκφράσει ανησυχία για την προφανή προθυμία του Τραμπ να ευνοήσει τη βελτίωση των σχέσεων με τη Μόσχα σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη σύνοδο κορυφής στο Αμβούργο:

«Άκουσα χθες στη Βαρσοβία από τον αμερικανό πρόεδρο αιφνιδιαστικά διπλωματικές λέξεις περί διατλαντικής κοινότητας, περί της συνεργασίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη, περί της κοινής πολιτικής παράδοσης και πολιτισμού μας και περί της ετοιμότητας να προστατευθεί ολόκληρη η δυτική κοινότητα.

«Περιμέναμε καιρό να ακούσουμε αυτές τις λέξεις από τον πρόεδρο Τραμπ και το πραγματικό ερώτημα είναι αν ήταν ένα μεμονωμένο επεισόδιο ή μια νέα πολιτική. Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χθες στη Βαρσοβία πως οι λέξεις είναι εύκολες, αλλά οι πράξεις είναι αυτές που μετρούν και το πρώτο τεστ θα είναι η συνάντησή μας εδώ στο Αμβούργο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης