Τους 1.000 ξεπέρασε ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις στο Κομπάνι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014, 16:04
Τους 1.000 ξεπέρασε ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις στο Κομπάνι
Oι συγκρούσεις που μαίνονται στο Κομπάνι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους, κυρίως τζιχαντιστές, από την έναρξη της επίθεσης που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο εναντίον της κουρδικής πόλης στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τουλάχιστον 1.013 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες στο Άιν αλ Άραμπ (η αραβική ονομασία του Κομπάνι) από την έναρξη της επίθεσης» (στις 16 Σεπτεμβρίου) δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με το OSDH, 609 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις στο Κομπάνι, οι οποίες έχουν επίσης στοιχίσει τη ζωή σε 363 μέλη των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και σε 24 άμαχους.

Ο απολογισμός αυτός που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνει τους νεκρούς από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου ο διεθνής συνασπισμός εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Κομπάνι.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή του Κομπάνι από την έναρξη της επίθεσης, 200.000 εκ των οποίων έχουν καταφύγει προς τη γειτονική Τουρκία.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014, 16:13