Η κατάσταση έχει κλιμακωθεί στο Αιγαίο γιατί Ελληνοκύπριοι και Έλληνες δημιουργούν συμβάντα και προκαλούν ένταση, σύμφωνα με τον Τούρκο πρέσβη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Faruk Kaymakci.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε, σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο Euractiv.com, ότι όσο περισσότερο πολιτικοποιεί το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών η Ε.Ε., τόσο περισσότερες εντάσεις δημιουργούνται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος μάλιστα στα Ίμια, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο κάποιοι αφήνουν λουλούδια σε βραχονησίδες.

«Ορισμένοι προσπαθούν να απεικονίσουν την Τουρκία ως μια επιθετική χώρα, αλλά ποιος είναι ο λόγος να τοποθετείς λουλούδια σε έναν βράχο, σε μια νησίδα στο Αιγαίο; Γιατί το χρειαζόμαστε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος να τοποθετήσετε μια ελληνική σημαία σε ένα νησί όπου δεν υπάρχει κανένας; Και ποιος είναι ο λόγος να πετάς πάνω από αυτά τα μικρά νησάκια και βράχια, τα οποία δεν είναι καν κατοικημένα; Αυτές οι ενέργειες δεν θα ικανοποιήσουν οποιαδήποτε αξίωση κυριαρχίας, αλλά απλώς προκαλούν» τόνισε.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι οι γκιουλενίστες προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ε.Ε. αρχίζει να κατανοεί την πραγματική τους φύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης