«Καριέρα της μητέρας είναι η μητρότητα» δηλώνει ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου και, αναφερόμενος σε όσους αντέδρασαν στην άποψή του, τονίζει ότι οι διαφωνούντες δεν είναι δημοκρατικοί, αφού πρέπει να σέβονται τους εκλεγμένους.

«Οι μητέρες αποκτούν τη μητρότητα, μια καριέρα που δεν μπορούν να αποκτήσουν άλλοι. Οι μητέρες δεν πρέπει να επικεντρώνονται σε άλλη καριέρα πέραν της μητρότητάς τους» υποστήριξε την Πέμπτη ο Μουεζίνογλου κατά την επίσκεψή του σε μαιευτήριο της Κωνσταντινούπολης για να συγχαρεί τη μητέρα που γέννησε το πρώτο βρέφος του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις πολλών. Μία από αυτούς ήταν η συγγραφέας Ελίφ Σαφάκ, η οποία δήλωσε ότι «η μητρότητα δεν είναι καριέρα. Το ποια καριέρα θα ακολουθήσουν και το πώς θα ζήσουν οι γυναίκες το αποφασίζουν οι ίδιες και όχι οι πολιτικοί».

Την Παρασκευή ο υπουργός ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις αυτές και απάντησε: «Κατά την άποψή μου, η μητρότητα είναι καριέρα. Εάν κάποιοι λένε να μη συζητούν τέτοια θέματα οι πολιτικοί, εγώ λέω ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που συζητούν τα ζητήματα της χώρας. Διότι οι πολιτικοί αυτοί είναι εκλεγμένοι από τον λαό. Αυτοί που τα λένε αυτά είναι εναντίον ή της δημοκρατίας ή του λαού. Όποιος σέβεται τη λαϊκή βούληση πρέπει να σέβεται κι αυτούς που εκλέγει ο λαός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης