Η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη «σχεδιάστηκε να γίνει με άγριο τρόπο», δήλωσε τη Δευτέρα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε πως «προσπάθειες» αναπτύχθηκαν στη συνέχεια για τη συγκάλυψή της.

«Αντιμετωπίζουμε κάτι που είχε σχεδιαστεί να γίνει με άγριο τρόπο και τις προσπάθειες που αναπτύχθηκαν στη συνέχεια προκειμένου να συγκαλύψουν» αυτή τη δολοφονία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία (AKP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο έγκλημα», προσέθεσε ο Τσελίκ. «Ελπίζω πως όλα τα στοιχεία θα έρθουν στο φως και πως οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν, έτσι ώστε τέτοια πράγματα να μην περάσουν ποτέ από το μυαλό κανενός», συνέχισε.

Στο μεταξύ, ένα αυτοκίνητο που ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε στον τομέα Σουλτανγκαζί της πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία προσθέτουν πως η αστυνομία θα ερευνήσει το όχημα.

Εξάλλου, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε πως η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι είναι ένα σοβαρό έγκλημα το οποίο πρέπει να ερευνηθεί προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης