Την παρασκευή τουρκικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού το οποίο μάλιστα θα αρχίσει να χορηγείται από τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τη χορήγηση του εμβολίου που αναπτύξαμε εμείς οι ίδιοι», ανέφερε στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι σκέφτονται να προσφέρουν το εμβόλιο στην υπηρεσία όλης της ανθρωπότητας ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές ή εμπορικά κίνητρα, και ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των εμβολίων στην Κίνα, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχει νόημα για τις μεμονωμένες χώρες να προστατευθούν προτού όλος ο κόσμος απελευθερωθεί από την απειλή της πανδημίας», σημείωσε επίσης.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου εξελίσσονται ομαλά με κανέναν από τους εθελοντές να μην εμφανίζει παρενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα, 44 εθελοντές συμμετέχουν σε δοκιμές φάσης 1 του εμβολίου ERUCOV-VAC.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης