Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν στρατοπεδεύσει 30 χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος του βόρειου Ιράκ, με πρόφαση την «αντιτρομοκρατική τους επιχείρηση» στην περιοχή, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Στρατεύματά μας έχουν αναπτυχθεί σε περιοχή 300 χιλιομέτρων, και έχουν φτάσει τα 30 χιλιόμετρα βαθειά στο βόρειο Ιράκ», είπε για να συμπληρώσει ο Γιλντιρίμ στον τηλεοπτικπο σταθμό NTV: «Επόμενο βήμα θα είναι το Καντίλι, το Μαμούρ ή το Σιντζάρ. Θα θέλαμε να κάνουμε επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και σεβόμαστε την εδαφική κυριαρχία της Συρίας και του Ιράκ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση «αν πρόκειται να συνεργασθεί η Τουρκία με το Ιράν και το Ιράκ στην επιχείρηση στο όρος Καντίλι, ο Γιλντιρίμ είπε: «Έχουμε αλλάξει την αντιτρομοκρατική τακτική μας. Επειδή η τρομοκρατία δεν αποτελεί εσωτερική απειλή αλλά έχει μεταφερθεί ως πρόβλημα ανατολικά του Ευφράτη (στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ). Το ΡΚΚ βλάπτει όλους. Δεν νομίζω πως θα έχουμε κάποιο πρόβλημα σ΄αυτό το ζήτημα».

Όπως δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στο “CNN Türk’’ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Süleyman Soylu, «το όρος Καντίλι είναι η περιοχή που το ΡΚΚ έρχεται σε επαφή με τον κόσμο».

Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του βορείου Ιράκ, εναντίον του PKK έχουν ξεκινήσει σε τακτά διαστήματα από τον ιούλιο του 2015, οπότε οι Κούρδοι αντάρτες επανέλαβαν την ένοπλη εκστρατεία τους εναντίον της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από «Χουριέτ»
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης