Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν αποκλείσει σταθμό άντλησης στο Ras al-Ain στερώντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από αναγκαίο νερό.

Η εκστρατεία πίεσης της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία που ελέγχεται από τους Κούρδους πήρε νέα τρομερή στροφή αυτή την εβδομάδα, όταν οι δυνάμεις ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία σταμάτησαν το αντλιοστάσιο Alok στην κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη Ras al-Ain.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγκατάσταση παρέχει νερό σε περίπου 460.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων εσωτερικά εκτοπισμένων Σύρων, καθώς και ισλαμιστών κρατουμένων και των οικογενειών τους.
«Οι πηγές που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία εισήλθαν στον υδροηλεκτρικό σταθμό στις 24 Φεβρουαρίου και τον υποχρέωσαν να σταματήσει τη λειτουργία του».

Όπως είπε ο Sozda Ahmed της αυτόνομης διοίκησης Κουρδιστάν στη βορειοανατολική Συρία στην Al-Monitor μέσω του Κέντρου Πληροφοριών Rojava: «Αποτέλεσμα, η πόλη al Hasakah, η Tell Tamar και η υπόλοιπη περιοχή Hasakah – συμπεριλαμβανομένων των Hol και Shedadi – έχουν μείνει χωρίς νερό».

Η Άγκυρα κατηγορείται εδώ και καιρό ότι επιδιώκει να πνίξει οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά, την κουρδική περιφέρεια της Συρίας, όλα μέρος της εκστρατείας για τορπιλισμό των κουρδικών προσδοκιών για αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σύνορα της Τουρκίας με τα βορειοανατολικά από το Manbij μέχρι το ιρακινό σύνορο προς τα ανατολικά παραμένουν σφραγισμένα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Πηγή: Al-Monitor

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης