Η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Haberturk δημοσίευσε τις πρώτες φράσεις που ακούγονται στις φερόμενες ηχογραφήσεις από τις τελευταίες στιγμές της ζωής του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Κασόγκι, που ήταν δημοσιογράφος της Washington Post, συνάντησε τέσσερις ανθρώπους μέσα στο προξενείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άφησε το χέρι μου! Τι νομίζεις ότι κάνεις;» φέρεται να είπε ο Κασόγκι όταν βρισκόταν στο τμήμα του προξενείου για την έκδοση βίζας και καθώς κάποιος τον άρπαζε από το χέρι.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος φέρεται να οδηγήθηκε στις διοικητικές υπηρεσίες, όπου παρουσιάστηκαν άλλα τρία άτομα. Η Haberturk υποστηρίζει ότι ένας από αυτούς τους τρεις ήταν και ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ο φερόμενος επικεφαλής της ομάδας εκτελεστών με τα 15 μέλη.

«Προδότη! Θα λογοδοτήσεις», λέει μια φωνή που, σύμφωνα με την εφημερίδα, μοιάζει με εκείνη του Μουτρέμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπόλοιπα επτά λεπτά της ηχογράφησης φέρεται να περιλαμβάνουν λεκτικές αντεγκλίσεις, πάλη και βασανισμό.

Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης ότι έγιναν 19 κλήσεις προς τη Σαουδική Αραβία από τη μονάδα C, όπου βρίσκεται το γραφείο του προξένου. Τέσσερις από αυτές φέρονται να έγιναν μεταξλυ του Μουτρέμπ και του Σαούντ αλ Καχτάνι, ενός στενού συνεργάτη του διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Ο συγκεκριμένος συνεργάτης, απομακρύνθηκε από τη θέση του τον περασμένο μήνα.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης