Ένα βιβλίο-οδηγό διένειμε το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ψυχολογικά και κοινωνικά μαθητές, μέσα από το οποίο καταδεικνύεται, με την παράθεση φωτογραφιών, γυναίκες με κοσμική ενδυμασία να φέρονται άσχημα στα παιδιά, ενώ γυναίκες με ισλαμική περιβολή να φέρονται με τρυφερότητα.

Το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Duvar

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βιβλίο-οδηγό υπάρχει και κεφάλαιο σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση. Στο εν λόγω κεφάλαιο παρατίθενται εικόνες με σωστές και λάθος συμπεριφορές, όπως αυτή της γυναίκας γιατρού να εξετάζει ένα μικρό κορίτσι με τους γονείς χαρούμενους, καθώς ο γιατρός δεν είναι άνδρας.

Ο ειδικός γιατρός για θέματα κοινωνικών υπηρεσιών Dr. Bulent Ilik, όταν ρωτήθηκε εάν αυτές οι εικόνες μπορούν να δημιουργήσουν αυτή την αντίληψη στα παιδιά, δηλαδή ότι οι γυναίκες με κοσμική ενδυμασία είναι κακές σε αντίθεση με τις γυναίκες με ισλαμική περιβολή, απάντησε πως μία εικόνα δεν είναι αρκετή για να αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο του παιδιού κάτι τέτοιο, αλλά, όταν υπάρχει πληθώρα φωτογραφιών, τότε σίγουρα μπορεί να αποτυπωθεί αυτή η αντίληψη στον εγκέφαλο ενός παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από gazeteduvar.com.tr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης