Οι τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνες σε βάρος 10.000 ανθρώπων που θεωρούνται ύποπτοι για «τρομοκρατική δράση» ή για «προσβολή κυβερνητικών αξιωματούχων» μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας.

Έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, στα μέσα Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προχώρησαν σε εκκαθαρίσεις σε ευρεία κλίμακα. Οργανώσεις για την προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συνεχίζουν να εκφράζουν ανησυχίες για τις εξελίξεις αυτές και κατηγορούν την Άγκυρα για «φίμωση» της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι που κατηγορούνται για «προπαγάνδα», «υπεράσπιση της τρομοκρατίας» ή ακόμη και για «προσβολή κρατικών αξιωματούχων» τέθηκαν υπό κράτηση τους τελευταίους 10 μήνες.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούνται συχνά ότι παρεμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από ορισμένα γεγονότα (π.χ. επιθέσεις εξτρεμιστών σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης