Οι ομάδες διάσωσης στην Τουρκία εργάζονταν όλη τη νύχτα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ανασύροντας 45 ανθρώπους ζωντανούς από κτήρια που έχουν καταρρεύσει. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής ανέρχεται έως τώρα στους 35.

Σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν, μια 35χρονη γυναίκα και η νεογέννητη κόρη της ανασύρθηκαν ζωντανές από τα χαλάσματα 28 ώρες ύστερα από τον σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διασώστες συνέχιζαν να αναζητούν επιζώντες σε τρία σημεία στην επαρχία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD).

Όπως ανακοίνωσε η AFAD, έχουν σημειωθεί πάνω από 700 μετασεισμοί. Ο σεισμός της Παρασκευής στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στην Ελαζίγ και σε τέσσερις στη γειτονική επαρχία της Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600.

Η AFAD καλεί τους κατοίκους να μην επιστρέφουν στα κατεστραμμένα κτήρια καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης. Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, στις δύο επαρχίες, 645 κτήρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 76 κατέρρευσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης