Ένα ύποπτο συνέλαβε η τουρκική αστυνομία για την βομβιστική επίθεση στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, την Παρασκευή μκαι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του ηγέτη του κουρδικού HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που στοίχησε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 100.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στο Ικόνιο, όπου ψήφισε κατά τις σημερινές κρίσιμες βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος είπε ότι ακόμη δεν δίνεται στη δημοσιότητα η ταυτότητα του συλληφθέντος καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόσθεσε ότι οι τουρκικές αρχές θα κάνουν τα πάντα για να βρεθούν οι δράστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι εάν το φιλοκουρδικό κόμμα υπερβεί το όριο του 10% σε εθνική κλίμακα και μπει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, θα μπορούσε να στερήσει από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν την ενισχυμένη πλειοψηφία των 330 εδρών που χρειάζεται για να προχωρήσει στη αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μετατραπεί σε προεδρικό το πολιτικό σύστημα, όπως επιθυμεί ο Τούρκος πρόεδρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης