Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της για τη σύλληψη ενός Τούρκου πολίτη εργαζόμενου στο Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α, γεγονός που έρχεται να εντείνει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Άγκυρα.

Ο υπάλληλος γνωστός μόνο με τα αρχικά M.T. φέρεται να σχετίζεται με τον ιμάμη Γιουλέν και να είχε τακτικές τηλεφωνικές επαφές πριν από τη διεξαγωγή ερευνών κατά διαφθοράς στις 17-25 Δεκεμβρίου 2013, με τον τότε αναπληρωτή εισαγγελέα Zekeriya Öz της Κωνσταντινούπολης και τους επικεφαλής της αστυνομίας που ήταν επιφορτισμένοι με τις έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία αξία», δήλωσε η αμερικανική πρεσβεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας ότι «αβάσιμοι, ανώνυμοι ισχυρισμοί εναντίον των υπαλλήλων μας υπονομεύουν και υποτιμούν αυτή τη μακρόχρονη συνεργασία».

Ο M.T. τέθηκε υπο κράτηση την Κυριακή από την μονάδα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος της εισαγγελικής αρχής της Πόλης και πέρασε από δικαστήριο την Πέμπτη, ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

Πηγή: Χουριέτ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης