Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα περιορισμούς στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και στον αριθμό των πελατών που μπορούν να δέχονται ταυτόχρονα, όπως και στον αριθμό των επιβατών στα λεωφορεία, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση έχει ήδη κλείσει σχολεία, καφέ και μπαρ, έχει απαγορεύσει τις μαζικές προσευχές και έχει ακυρώσει επ’ αόριστον τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ έχει αναστείλει τις πτήσεις προς πολλές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότσα δήλωσε στη διάρκεια της νύχτας ότι ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-19 στην Τουρκία έφτασε τους 37, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 293 χθες Δευτέρα, με το σύνολο να ανέρχεται σε 1.529. Συνολικά έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 24.000 τεστ.

Από την πλευρά του το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν από τις 09:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) ως τις 21:00 το βράδυ με έναν πελάτη ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Τα λεωφορεία που πραγματοποιούν αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια θα επιτρέπεται να είναι γεμάτα έως κατά το ήμισυ, με κενά μεταξύ των επιβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου η Αρχή Ανταγωνισμού της Τουρκίας κατήγγειλε χθες το βράδυ ότι έχουν παρατηρηθεί υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές κάποιων προϊόντων, κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά, και προειδοποίησε ότι θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα στους υπεύθυνους.

Ο Κότσα επισήμανε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον 32.000 μελών του ιατρικού προσωπικού και θα αρχίσει την τοπική παραγωγή χειρουργικών μασκών.

Επιπλέον η Άγκυρα έχει παραγγείλει γρήγορα τεστ για τον Covid-19 από την Κίνα, καθώς και ένα φάρμακο το οποίο οι κινεζικές αρχές χρησιμοποίησαν για τη θεραπεία ασθενών.

«Έχουμε ενεργοποιήσει τα γρήγορα τεστ. Σήμερα 50.000 έφτασαν από την Κίνα. Την Πέμπτη θα έρθουν 300.000 επιπλέον τεστ και έχουμε κάνει τις διαδικασίες για να χρησιμοποιήσουμε έως και ένα εκατομμύριο τεστ» εξήγησε ο Κότσα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης