Τούρκοι αστυνομικοί και Κούρδοι ακτιβιστές συγκρούστηκαν την Τετάρτη μετά από την κηδεία ενός υψηλόβαθμου στελέχους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών με τον στρατό πριν από μία ημέρα, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κούρδος αντάρτης, Μπαρίς Τεκτζέ που είχε ενταχθεί στο κίνημα το 2010 και ήταν γνωστός με το πολεμικό προσωνύμιο Αντόκ, σκοτώθηκε την Τρίτη κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στην περιοχή Χακάρι της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το PKK, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει τουρκικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνδρας, τον οποίο περιγράφουν ως ένα σημαίνον στέλεχος του PKK, τραυματίστηκε από πυρά που ερρίφθησαν από ένα ελικόπτερο κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε αυτή την περιοχή στη μεθόριο με τον Ιράν και το Ιράκ.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην πόλη Χακάρι μετά την κηδεία όπου παρέστησαν εκατοντάδες άνθρωποι κραδαίνοντας κουρδικές σημαίες.

Αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση, ενώ οι Κούρδοι διαδηλωτές πέταξαν εναντίον τους πέτρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης