Ένα φερόμενο ως μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, στο Ντιγιάρμπακιρ της νότιας Τουρκίας.

Μάχες ξέσπασαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Ντιγιάρμπακιρ, όταν νεαροί που πιστεύεται ότι ήταν μέλη του PKK άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι είχαν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο που είχαν καταλάβει Κούρδοι μαχητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα, ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών διευκρίνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ άλλος ένας άνδρας, ηλικίας 29 ετών, τραυματίστηκε.

Στο περιθώριο των συγκρούσεων, περισσότεροι από 200 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ για να διαμαρτυρηθούν για την κλιμάκωση της βίας, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας επικεφαλής του PKK από την πλευρά του απείλησε την Παρασκευή την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας ότι θα «πληρώσει βαρύ τίμημα» εάν συνεχίσει τις επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων, στον απόηχο του θανάτου του μέλους της οργάνωσης στο Ντιγιάρμπακιρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) διέπραξε ένα σφάλμα κι θα πληρώσει βαρύ τίμημα» δήλωσε σε ένα κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο ηγέτης των Κούρδων ανταρτών, Μουράτ Καραγιλάν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

«Έχουμε εμπειρία και γνωρίζουμε τι να κάνουμε» προειδοποίησε ο στρατιωτικός διοικητής της οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ, διευκρινίζοντας ότι το PKK, που «δεν έχει προς το παρόν σχέδιο πολέμου», διεξάγει μέχρι στιγμής «επιχειρήσεις αντιποίνων» εναντίον της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης