Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στα διεθνή ΜΜΕ για τις κινήσεις των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων με σκοπό να εισέλθουν στο Αφρίν, «αποτελούν μαύρη προπαγάνδα», και υποκρύπτουν «μυστικές διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν να αποκλεισθούν». Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν Ibrahim Kalin, σήμερα το πρωί.

«Είναι σχεδόν ξεκάθαρο πως οι πληροφορίες για συμφωνία ανάμεσα σο καθεστώς και τους Κούρδους του YPG αποτελεί μαύρη προπαγάνδα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν υποκρύπτει κάποια βρόμικη διαπραγμάτευση για το ζήτημα», είπε ο Καλίν όπως δημοσιεύει η Hurriyet.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Δευτέρα, ο συριακός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός Ikhbariya μετέδωσε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σκοπεύουν να εισέλθουν στην περιοχή του Αφρίν «μέσα σε λίγες ώρες». Από την άλλη όμως, δεν υπήρξε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση από τη Δαμασκό.

Σχολιάζοντας την πληροφορία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποίησε τη Δαμασκό «να μην σκεφθεί να ενισχύσει τους Κούρδους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Bekir Bozdag είπε πως «αν οι συριακές δυνάμεις εισέλθουν στο Αφρίν θα σημάνει την καταστροφή τους».

Σύμφωνα με Κούρδο αξιωματούχο οι μαχητές του YPG και η συριακή κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει στην ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Την δήλωση αυτή πάντως, αμφισβήτησε ο εκπρόσωπος του YPG στο Αφρίν Brusk Haseke, αποκαλώντας τη «fake news», υποστηρίζοντας πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις δεν θα εισέλθουν στο Αφρίν».

Πληροφορίες από rt.com και hurriyet.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης