Σε επτά προεκλογικές συγκεντρώσεις θα παραστεί σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την προτελευταία ημέρα πριν από τις κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Στην πρώτη ομιλία που έδωσε στο Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε για άλλη μία φορά στα αναπτυξιακά προγράμματα της κυβέρνησής του και δεσμέυτηκε ότι θα λειτουργήσει στην περιοχή ένα από τα αγαπημένα του καταστήματα: ένα δωρεάν τεϊοποτείο και καφενείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας έμεινε μία ημέρα, είμαστε έτοιμοι να πάμε από πόρτα σε πόρτα;» είπε στο πλήθος ο Ερντογάν, απευθυνόμενος κυρίως στις γυναίκες και τους νέους. «Εμπιστεύομαι τον λαό μου, αγαπώ τον λαό μου. Ο λαός μου θα τους δώσει την κατάλληλη απάντηση την Κυριακή», πρόσθεσε.

Με βάση την εκλογική νομοθεσία, η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώνεται στις 18.00 του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας).

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που δεν λειτουργεί ακόμη. Τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την άφιξη του Ερντογάν στην πόλη και όχι τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του κυριότερου αντιπάλου του, του Μουχαρέμ Ιντζέ του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στη Σμύρνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ντροπή σας! Ξεδιάντροποι!» ήταν η αντίδραση του Ιντζέ στο Twitter επειδή το κρατικό κανάλι TRT δεν μετέδωσε την ομιλία του.

Το TRT πρόκειται να μεταδώσει μια συνέντευξη του Ερντογάν αργότερα σήμερα το βράδυ.

Ο Ιντζέ, πρώην καθηγητής φυσικής, έχει δώσει νέα πνοή στην αντιπολίτευση και στις πύρινες ομιλίες του, χρησιμοποιώντας φρασεολογία παρόμοια με του Ερντογάν, δεσμεύεται ότι θα βάλει τέλος στη «μονοκρατορία». Στον λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε, ότι 3 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην προεκλογική συγκέντρωσή του στη Σμύρνη. Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τη συμμετοχή, όμως πολλές εφημερίδες έκαναν λόγο για 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη συγκέντρωση της Πέμπτης. «Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση αφότου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του. Ακούμε διάφορους αριθμούς στα μέσα ενημέρωσης, όπως τα 3 εκατομμύρια, αλλά δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε», είπε ένας εκπρόσωπος του CHP.

«Ο Ερντογάν είναι ένας κουρασμένος άνθρωπος. Ένας άνδρας χωρίς πάθος, ένα αλαζόνας που περιφρονεί τον λαό του. Είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι; Είμαστε έτοιμοι να επανενώσουμε την Τουρκία;», είπε στην ομιλία του στους υποστηρικτές του.

Ο Ιντζέ θα πραγματοποιήσει δύο ακόμη μεγάλες συγκεντρώσεις, μία στην Άγκυρα απόψε και την τελευταία στην Κωνσταντινούπολη αύριο.

Ο Ερντογάν, στη δεύτερη ομιλία του σήμερα, στην συνοικία Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης, εγκωμίασε το νέο αεροδρόμιο, που προς το παρόν δεν έχει όνομα. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι, όταν λειτουργήσει κανονικά, θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

«Γιατί να μην το ονομάσουμε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν;», είπε στο πρακτορείο Anadolu ο υπουργός Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος θα αποφασίσει το όνομα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης