Η Τουρκία και η Αρμενία συμφώνησαν στις συνομιλίες εξομάλυνσης μεταξύ των ειδικών αντιπροσώπων ότι οι γειτονικές χώρες θα ξεκινήσουν τις απευθείας εμπορικές πτήσεις μεταξύ τους το συντομότερο δυνατό, καθώς εργάζονται για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους έπειτα από δεκαετίες εχθρότητας.

Η Τουρκία εργάζεται για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία σε συντονισμό με το Αζερμπαϊτζάν από τον Δεκέμβριο. Οι γειτονικές χώρες πραγματοποίησαν έναν τέταρτο γύρο συνομιλιών στη Βιέννη την Παρασκευή, μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών τους εδώ και χρόνια τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα και το Γερεβάν συμφώνησαν επίσης να επιτρέψουν σε πολίτες τρίτων χωρών να περάσουν τα κοινά τους σύνορα το συντομότερο δυνατό, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν την απαραίτητη διαδικασία για τον σκοπό αυτό. Οι ειδικοί απεσταλμένοι συζήτησαν επίσης άλλα πιθανά βήματα για την “πλήρη εξομάλυνση”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Αρμενία και η Τουρκία θα ανοίξουν τα κοινά τους σύνορα για πολίτες τρίτων χωρών, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης