Τουρκία: Η στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 22:13
Τουρκία: Η στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της

Η Τουρκία θα συνεχίσει την «αντιτρομοκρατική» της στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία έως ότου εκπληρώσει τους στόχους της, ανακοίνωσε την Τρίτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα «συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και θα συνεχιστεί μέχρις ότου επιτύχει τους στόχους της, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα για να αποτραπούν επιβλαβείς συνέπειες σε αμάχους», τόνισε το Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την ηγεσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα το Συμβούλιο υπογράμμισε ότι η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να τηρήσουν τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν με την Άγκυρα «εκκαθαρίζοντας περιοχές από τρομοκράτες» το ταχύτερο δυνατόν στη βόρεια Συρία, μεταξύ των οποίων οι πόλεις Ταλ Ριφάτ και Μανμπίζ, τονίζει στο τηλεγράφημα του το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει την Τουρκία, που στοχεύει για την ασφαλή και επιστροφή σε εθελοντική βάση Σύρων στην πατρίδα τους χωρίς καμία διάκριση σε εθνότητα και θρησκεία», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 22:13