Τούρκοι εισαγγελείς πρόκειται να απαγγείλουν εκ νέου κατηγορίες εναντίον έξι Σαουδαράβων αξιωματούχων για τον φόνο το 2018 του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Στις αναφορές του Τύπου δεν διευκρινίζεται αν οι έξι αυτοί αξιωματούχοι είναι μεταξύ αυτών που έχουν ήδη δικαστεί ερήμην τους στην Κωνσταντινούπολη για τον φόνο του Κασόγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι εναντίον δύο από τους αξιωματούχους θα απαγγελθούν κατηγορίες που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, ενώ εναντίον των υπολοίπων κατηγορίες που επισύρουν ποινές έως πέντε χρόνια φυλάκιση.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης δεν σχολίασε τις πληροφορίες του Τύπου.

Δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία καταδίκασε σε ποινές από επτά έως 20 χρόνια κάθειρξη οκτώ ανθρώπους για τον φόνο του δημοσιογράφου, τέσσερις μήνες αφού η οικογένειά του συγχώρησε τους δολοφόνους του. Χάρη σε αυτή την κίνηση τροποποιήθηκαν οι θανατικές ποινές που τους είχαν επιβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κασόγκι, ένας επικριτής του βασιλιά Σαλμάν, εθεάθη τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, όπου πήγε για να λάβει κάποια έγγραφα για τον επικείμενο γάμο του. Αφού δολοφονήθηκε το πτώμα του πιστεύεται ότι διαμελίστηκε, ενώ τα λείψανά του δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης