Οι τουρκικές αρχές κατέσχεσαν 220 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο που έφτασε σε λιμάνι της νότιας ακτής της Τουρκίας από τη Βραζιλία, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η τοπική εισαγγελία.

Η αστυνομία της επαρχίας της Μερσίνης βρήκε την κοκαΐνη σε κοντέινερ που περιείχε πακέτα με χαρτί, πρόσθεσε η εισαγγελία, σημειώνοντας ότι δύο ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν εικόνες από αστυνομικούς με έναν εκπαιδευμένο σκύλο να κάνουν έρευνα σε κοντέινερ και να βγάζουν πακέτα με κοκαΐνη από κουτιά με ετικέτες στις οποίες αναγράφεται ότι περιέχουν πακέτα με χαρτιά Α4.

Η Τουρκία βρίσκεται στον λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, ο οποίος χρησιμοποιείται για την προμήθεια της Δύσης με ναρκωτικές ουσίες από την Ασία και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης ηρωίνης που μεταφέρεται από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη.

Η Άγκυρα δηλώνει ότι το λαθρεμπόριο ναρκωτικών αποτελεί μια από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία έχει διευρύνει τα τελευταία χρόνια τις επιχειρήσεις της κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, έπειτα από μια αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και των θανάτων από τη χρήση συνθετικής μαριχουάνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης