Τουρκία: Δύο νεκροί σε ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών κουρδικών κομμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, 05:56
Τουρκία: Δύο νεκροί σε ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών κουρδικών κομμάτων
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες και άλλοι έξι τραυματίστηκαν την Παρασκευή, στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων μεταξύ μελών του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος και ενός ισλαμιστικού κόμματος, οκτώ ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν μέλη του κουρδικού ισλαμιστικού σχηματισμού Huda-Par αρνήθηκαν να επιτρέψουν στα στελέχη του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) να πραγματοποιήσουν προεκλογική συγκέντρωση στο χωριό Κοζλούτζα, στην κουρδική επαρχία Σιρνάκ.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας άνδρας άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους. Δύο εξ αυτών, που είχαν τραυματιστεί σοβαρά και οι οποίοι σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ήταν στελέχη του Huda-Par, υπέκυψαν αργότερα στο νοσοκομείο.

Επεισόδια βίας ξεσπούν συχνά μεταξύ των μελών του HDP, που θεωρούνται προσκείμενοι στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και εκείνων του Huda-Par, που πρόσκειται σε ισλαμιστικά κινήματα.

Τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο οι συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών αυτών των δύο αντίπαλων κομμάτων στη νοτιοανατολική Τουρκία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, 05:58