Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις, η Ανιές Καλαμάρ που ερευνά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε σήμερα με την μνηστή του Σοαυδάραβα δημοσιογράφου.

Χθες, η Καλαμάρ και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησαν έρευνες γύρω από το σαουδαραβικό προξενείο και έπειτα είχαν συνάντηση με τον εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, Ιρφάν Φιντάν. Συναντήθηκαν επίσης με δημοσιογράφους και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μνηστή του Κασόγκι, η Χατιτσέ Τσενγκίζ περίμενε έξω από το σαουδαραβικό προξενείο στις 2 Οκτωβρίου τον δημοσιογράφο για να πάρει κάποια έγγραφα, απαραίτητα για το γάμο τους, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Η Τσενγκίζ και η Καλαμάρ είχαν μια κατ’ ιδίαν -κεκλεισμένων των θυρών – συνάντηση σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Η Καλαμάρ και η αντιπροσωπεία που την συνοδεύει έχουν ολοκληρώσει τις συναντήσεις τους στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να έχουν συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέλη υπηρεσιών πληροφοριών στην Άγκυρα. Η αποστολή του ΟΗΕ αναμένεται να παραμείνει στην Τουρκία ως τις 3 Φεβρουαρίου, αλλά δεν θα δώσει συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης, τόνισε ο εκπρόσωπος της ειδικής εισηγήτριας.

Την Τρίτη η Καλαμάρ ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τον Μάιο την έκθεσή της για τη δολοφονία Κασόγκι, η οποία θα παρουσιαστεί στη συνέχεια στη σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τον Ιούνιο.Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του, το πτώμα του δημοσιογράφου, που συνεργαζόταν κυρίως με την Washington Post, δεν έχει βρεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης