Τουλάχιστον οχτώ νεκροί από επίθεση καμικάζι σε σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, 20:15
Τουλάχιστον οχτώ νεκροί από επίθεση καμικάζι σε σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση βομβιστή-καμικάζι έξω από ένα σιιτικό τέμενος στη Βαγδάτη, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Επιπλέον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που διαπράχθηκε στην γειτονιά Ουμπάιντι της ανατολικής Βαγδάτης, όπου κατοικούν κυρίως Σιίτες, και στόχευε πιστούς που αποχωρούσαν από το τέμενος, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο βομβιστής-καμικάζι προσπαθούσε να εισέλθει στο τέμενος, πριν τον σταματήσει ένας φύλακας, αλλά ανατινάχθηκε» τόνισε ένας αστυνομικός που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, το Χαλιφάτο ανέφερε πως η επίθεση είχε στόχο τους «αρνητές», έναν όρο που χρησιμοποιούν οι σουνίτες περιγράφοντας τους Σιίτες.

Η αστυνομία ανέφερε πως μια επιχείρηση αναζήτησης ξεκίνησε άμεσα για την καταδίωξη πιθανών συνεργατών.

Συνολικά 888 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και ακόμη 1.237 τραυματίστηκαν σε ενέργειες τρομοκρατίας, βίαια επεισόδια και ένοπλες συγκρούσεις τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Στη Βαγδάτη ο απολογισμός ανήλθε σε 325 νεκρούς.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, 20:22