Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ακόμη ένας αγνοείται στην Ινδονησία μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε σήμερα το αρχιπέλαγος των Μολούκων, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε αρκετά κτήρια, αλλά και μία κατολίσθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άνδρας σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή την ώρα που προσπαθούσε να γλυτώσει από τον σεισμό, ενώ ακόμη ένας αγνοείται μετά την κατολίσθηση, δήλωσε εκπρόσωπος της ινδονησιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.

Ο σεισμός, που είχε μέγεθος 6,5R σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 37 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμπόν στην επαρχία Μολούκες, σημειώθηκε στις 08.46 τοπική ώρα (02.46 ώρα Ελλάδας).

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί που σκόρπισαν τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αμπόν και στα περίχωρά της» δήλωσε ο Ράχματ Τριγιόνο, αξιωματούχος της υπηρεσίας μετεωρολογίας, κλίματος και γεωφυσικής της Ινδονησίας.

Η Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος με 17.000 νησιά, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται τρεις τεκτονικές πλάκες, στη ζώνη του πυρός του Ειρηνικού, μια περιοχή με ισχυρή σεισμική δραστηριότητα.

Στο αρχιπέλαγος υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 ενεργά ηφαίστεια.

Πέρυσι στα τέλη Σεπτεμβρίου, σεισμός 7,5 βαθμών, τον οποίο ακολούθησε και τσουνάμι, στο νησί Σουλαουέσι είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην περιοχή Πάλου. Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης