Τουλάχιστον εννέα νεκρούς, μεγάλες καταστροφές και σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει μέχρι το Σάββατο η κακοκαιρία που σαρώνει Βρετανία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Ολλανδία. Οι «Γιούνις» και «Ιλένια» που έπληξαν τη Βόρεια και κεντρική Ευρώπη προκάλεσαν πτώσεις δέντρων από τους θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές των χωρών αυτών, ενώ χιλιάδες ταξιδιώτες είναι καθηλωμένοι στα αεροδρόμια. Την ίδια στιγμή, περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι από την Παρασκευή και μέχρι αυτή την ώρα 435.000 παραμένουν χωρίς ρεύμα.

 

 

 

Οι βρετανικές Αρχές έχουν σημάνει «Κόκκινο Συναγερμό», καθώς τα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στο Νησί θεωρούνται ακραίες και επικίνδυνες. Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, εκατοντάδες σχολεία είναι κλειστά, ενώ τρένα και αεροπλάνα είναι καθηλωμένα σε σταθμούς και αεροδρόμια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι επιβάτες.

 

 

 

Όπως ανακοινώθηκε, χιλιάδες ταξιδιώτες ακύρωσαν το πρόγραμμά τους, καθώς οι ταχύτητες των ανέμων είναι σε επίπεδα ρεκόρ και οποιαδήποτε μετακίνηση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων.

 

Οι Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν τη «Γιούνις» χειρότερη από εκείνη που είχε πλήξει το Νησί το 1987, όταν είχε χαρακτηριστεί «Μεγάλη Καταιγίδα», με τους ανέμους να αγγίζουν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα στο Δυτικό Σάσεξ.

 

 

Δραματικές εικόνες καταγράφηκαν την Παρασκευή από την προσπάθεια αεροπλάνων να προσγειωθούν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο. Συνολικά, 20 αεροσκάφη επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον αερολιμένα, αλλά απέτυχαν.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης