Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 231 ασθενείς με την COVID-19, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 16.502 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 45 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει τους 64.096 νεκρούς, ενώ πλέον οι μολύνσεις ξεπερνούν σήμερα τα 3 εκατομμύρια (μέχρι χθες είχαν καταμετρηθεί 2.993.865).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 274.410.

Προχθές Παρασκευή ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες παρέτεινε για τρεις εβδομάδες την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρα του, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, προειδοποιώντας πως οι εβδομάδες που έρχονται ίσως αποδειχθούν «πολύ δύσκολες» και ότι η πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Χθες η υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι κάλεσε όλους τους πολίτες να «ελαχιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους» σε όλη τη χώρα και να «προσέχουν πολύ» ώστε να μπορέσουν να μειωθούν οι μολύνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης