Τουλάχιστον 23 πολίτες σκοτώθηκαν στη νότια επαρχία του Αφγανιστάν Χελμάντ και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ρουκέτες έπληξαν σήμερα αγορά βοοειδών, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για την επίθεση στην ανοιχτή αγορά βοοειδών στην περιφέρεια Σανγκίν, όπου εκατοντάδες χωρικοί από τις γειτονικές περιοχές συγκεντρώνονται για το εμπόριο βοοειδών και αιγοπροβάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χελμάντ δήλωσε ότι αρκετές ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από μαχητές των Ταλιμπάν έπεσαν κοντά στην αγορά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Ο Καρί Γιουσούφ Αχμάντι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε ότι ο αφγανικός στρατός εκτόξευσε πολλά βλήματα όλμου εναντίον σπιτιών και της αγοράς βοοειδών, σκοτώνοντας δεκάδες χωρικούς.

Ο Χουσακγιάρ, που θέλησε να κατονομαστεί μόνο με ένα όνομα, δήλωσε ότι προσπαθούσε να πουλήσει ένα μοσχάρι όταν οι ρουκέτες έπληξαν την αγορά. Δήλωσε ότι σκοτώθηκαν δύο ανιψιοί του και τραυματίστηκε ο γιος του. «Είδα περίπου 20 πτώματα στο έδαφος», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι «ζώα κείτονταν νεκρά δίπλα στους ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι κάτοικοι της επαρχίας Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν, δήλωσαν ότι ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ μαχητών των Ταλιμπάν και κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας σε κατοικημένες περιοχές γύρω από την αγορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης